Eerste advies gratis Privacy gegarandeerd Jarenlang ervaring
Home > Mediation > Wat zijn de uitgangspunten van mediation?

Wat zijn de uitgangspunten van mediation?

 
  • Vertrouwelijkheid: tussen de mediator en de cliënten geldt absolute vertrouwelijkheid over alles wat er tijdens de mediation aan de orde komt. Doordat de vertrouwelijkheid wordt afgesproken kunnen cliënten zich tijdens de mediation volkomen veilig voelen om alles wat heeft bijgedragen aan het conflict ter sprake te brengen en uiteindelijk óók vrijuit met elkaar  iedere mogelijke oplossing daarvan verkennen. Vertrouwelijkheid brengt ook met zich mee, dat alles wat in de mediation aan de orde komt, ook aan de mediationtafel blijft.
  • Gelijkwaardigheid: mediation gaat uit van de gelijkwaardigheid van de cliënten.
  • Vrijwilligheid:  cliënten nemen vrijwillig deel aan de mediation.  Dat betekent onder andere, dat het ieder van cliënten – maar ook de mediator, vrij staat om op elk door hen gewenst moment de mediation te beëindigen.
  • Niet vrijblijvend: vrijwillige deelname betekent echter niet, dat deelname aan mediation ook vrijblijvend is. Van cliënten wordt wel gevraagd om zich serieus in te spannen om het mediationproces goed te laten verlopen en vooral, dat zij de wil hebben om het geschil met inzet van mediation op te lossen.
  • Neutraliteit en onpartijdigheid van de mediator. De mediator heeft geen oordeel over het conflict, is onafhankelijk en heeft geen enkel belang heeft bij de oplossing die de cliënten voor hun conflict in de mediation uitwerken.
  • Gelijke verdeling van de kosten. Ieder van de cliënten draagt in principe voor een gelijk deel de kosten van de mediation. Het komt voor, dat gaandeweg de mediation wordt overeengekomen, dat één van de cliënten de kosten van de mediation voor zijn rekening neemt.

Bel ons tussen 09.00 en 22.00 uur op 030 - 743 42 21, stuur ons een e-mail of vul ons contactformulier voor meer informatie. Wij reageren DIRECT.


Direct hulp nodig?

030 – 743 4221 Bereikbaar van
09.00 tot 22.00 uur.