Eerste advies gratis Privacy gegarandeerd Jarenlang ervaring
Home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vraag:
  • Mijn werkgever heeft mij meegedeeld dat ik word ontslagen en geeft mij een vaststellingsovereenkomst. Kan ik die tekenen?

    •  Wij adviseren u de overeenkomst niet eerder te tekenen, dan nadat u de overeenkomst door een deskundige heeft laten screenen. De overeenkomst moet namelijk aan een aantal eisen voldoen, wil uw recht op uitkering op grond van de WW niet in gevaar komen.

Vraag:
  • De situatie op mijn werk wordt steeds vervelender en ik heb het gevoel dat mijn werkgever van mij af wil. Ik werk al 21 jaar bij dezelfde werkgever en ben 43 jaar oud. Mijn werkgever heeft mij nu uitgenodigd voor een gesprek volgende week. Hoe kan ik me hierop voorbereiden?

    • Wij adviseren u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wij inventariseren dan samen met u welke oplossingen mogelijk zijn, zodat u goed voorbereid aan het gesprek kunt beginnen. Het geeft veel rust, als u weet wat uw rechten en plichten zijn. Wij kunnen u bij het gesprek zo nodig vergezellen.

Vraag:
  • Ik ben 12 jaar in dienst en 38 jaar oud. Ik ben plotseling op non actief gesteld omdat ik mijn functie niet goed zou uitoefenen. Dit terwijl ik altijd heel goede beoordelingen heb gehad. Wat moet ik doen?

    • U moet zo snel mogelijk protesteren tegen het feit dat u op non-actief bent gesteld en u nadrukkelijk beschikbaar houden voor het verrichten van uw werkzaamheden. Wij kunnen u voorzien van een concept brief aan uw werkgever. Vervolgens moet het gesprek met uw werkgever op korte termijn worden geopend. Bij een jarenlang goed functioneren moet er heel veel mis zijn gegaan, wil een onmiddellijke non-actiefstelling gerechtvaardigd zijn. Als dat niet aan de orde is, is uw werkgever niet zorgvuldig naar u toe. Afhankelijk van uw positie begeleiden wij u bij dit gesprek of nemen dit gesprek van uw over. Samen werken we dan toe naar een voor u passende oplossing, waarbij uw belangen optimaal worden veilig gesteld.
Staat uw vraag hier (nog) niet bij?

Bel ons tussen 09.00 en 22.00 uur voor meer informatie op 030 – 743 42 21 of stuur ons een e-mail of vul ons contactformulier in voor een eerste, gratis advies.


Direct hulp nodig?

030 – 743 4221 Bereikbaar van
09.00 tot 22.00 uur.