Eerste advies gratis Privacy gegarandeerd Jarenlang ervaring
Home > Ontslagprocedure > Ontslagaanvraag UWV

Ontslagaanvraag UWV

Als uw werkgever besluit dat hij de arbeidsovereenkomst met u wenst te beëindigen en er is (nog) geen beëindigingovereenkomst met u overeengekomen, moet hij zich voor de ontslagaanvraag wenden tot het UWV Werkbedrijf met het verzoek om hem toestemming te verlenen voor het opzeggen van uw arbeidsovereenkomst.

In de meeste gevallen informeert uw werkgever u daarover voordat hij die toestemming aanvraagt. Het komt echter ook voor, dat uw werkgever u pas informeert, als hij het verzoek tot toestemming al bij het UWV Werkbedrijf heeft ingediend.

Verweer voeren tegen de ontslagaanvraag

U ontvangt van het UWV Werkbedrijf afschriften van de door uw werkgever ingediende stukken en u wordt in de gelegenheid gesteld om bezwaar te maken. Bij de stukken die u van het UWV Werkbedrijf krijgt toegestuurd zit ook een verklaring van geen bezwaar. U voert dan geen verweer maar verklaart dat u geen bezwaar heeft tegen het door uw werkgever voorgenomen ontslag.

Wij adviseren u om altijd verweer te voeren. Om dat goed en goed onderbouwd te doen, heeft u tijdig hulp en advies nodig. U krijgt immers maar een beperkte tijd de gelegenheid voor het indienen van uw verweer.

Wij beschikken over jarenlange ervaring in het voeren van de procedure bij het UWV Werkbedrijf en wij kunnen u uitstekend en snel van dienst zijn.

Bel ons tussen 09.00 en 22.00 uur op 030 – 743 42 21, stuur ons een e-mail of vul ons contactformulier in voor een direct eerste, gratis advies.


Direct hulp nodig?

030 – 743 4221 Bereikbaar van
09.00 tot 22.00 uur.