Eerste advies gratis Privacy gegarandeerd Jarenlang ervaring
Home > Ontslag > Ziekte

Ziekte en arbeidsongeschiktheid.

U bent al geruime tijd arbeidsongeschikt door ziekte. Uw werkgever mag u in verband met uw arbeidsongeschiktheid niet ontslaan gedurende de eerste twee jaren waarin uw arbeidsongeschiktheid duurt.

Re-integratieplan na arbeidsongeschiktheid

Daaraan is de voorwaarde gekoppeld, dat u heeft meegewerkt aan het re-integratieplan. Ook uw werkgever moet aan de uitvoering van dit plan meewerken. Heeft uw werkgever dit nagelaten, dan is het voor uw werkgever niet eenvoudig om u na het verstrijken van de periode van twee jaar te ontslaan. Uw werkgever moet namelijk aan het UWV Werkbedrijf toestemming vragen om de arbeidsovereenkomst met u te mogen opzeggen. Het UWV verleent deze toestemming doorgaans niet, als u kunt aantonen, dat de werkgever niet heeft voldaan aan zijn verplichting tot uw re-integratie. Uw werkgever kan dan verplicht worden om uw salaris nog een tijd door te betalen.

Als u zich vaak ziek moet melden zonder dat er van een aaneengesloten periode van arbeidsongeschiktheid sprake is, kan de werkgever ook daarin aanleiding zien voor uw ontslag.

In alle gevallen is het zaak u DIRECT te voorzien van deskundige hulp en advies.

Bel ons tussen 09.00 en 22.00 uur op 030 – 743 42 21, stuur ons een e-mail of vul ons contactformulier in voor een DIRECT eerste, gratis advies.


Direct hulp nodig?

030 – 743 4221 Bereikbaar van
09.00 tot 22.00 uur.