Eerste advies gratis Privacy gegarandeerd Jarenlang ervaring
Home > Kantonrechtersformule > Gouden handdruk

Gouden handdruk

De vergoeding die uw werkgever u betaalt bij een gedwongen ontslag wordt in de wandelgangen  ook wel een gouden handdruk genoemd.

Er zijn nogal wat fiscale en juridische regels die bij de verkrijging en uitbetaling van de ontslagvergoeding om de hoek komen kijken. Het is belangrijk, dat u goed wordt geadviseerd over de besteding van de gouden handdruk.

Mogelijkheden tot uitbetaling gouden handdruk

Natuurlijk kunt u uw ontslagvergoeding direct laten uitbetalen. Op het bruto bedrag moet dan echter de loonbelasting worden ingehouden. Omdat de fiscus uw ontslagvergoeding beschouwt als een bijzondere beloning, geldt voor de inhouding van de loonbelasting het bijzondere tarief.

Er zijn ook legale wegen om de afdracht loonbelasting uit te stellen. Zo kunt u de gouden handdruk  storten op een zogenaamde bankspaarrekening of in een verzekeringspolis met een stamrechtclausule, die u ofwel direct, of uitgesteld een periodieke lijfrente verstrekt. Een andere mogelijkheid is de oprichting van een stamrecht BV met voorafgaande fiscale goedkeuring. Welke keuze u maakt, hangt sterk af van uw persoonlijke omstandigheden en behoeften.

Wij kunnen u niet alleen helpen bij het verkrijgen en berekenen van een passende ontslagvergoeding, maar wij beschikken tevens over een uitgebreid netwerk van deskundigen, die u bij de besteding van de ontslagvergoeding professioneel kunnen adviseren. Daarbij staat uw belang steeds voorop.

Bel ons tussen 09.00 en 22.00 uur op 030 – 743 42 21, stuur ons een e-mail of vul ons contactformulier in voor een eerste, gratis advies. Wij reageren DIRECT.


Direct hulp nodig?

030 – 743 4221 Bereikbaar van
09.00 tot 22.00 uur.