Eerste advies gratis Privacy gegarandeerd Jarenlang ervaring
Home > Mediation > Geen oplossing bereikt in mediation - wat nu?

Geen oplossing bereikt in mediation, wat nu?

 
Mediation is een krachtig middel dat een hoge succesfactor heeft. In enkele gevallen komen de cliënten er ook in een mediation niet uit en wordt geen oplossing bereikt. De cliënten kunnen besluiten om het niet opgeloste conflict te laten voor wat dat is, maar dat werkt zelden goed. Vroeg of laat leeft het conflict toch weer op.

Alsnog een juridische procedure starten

Cliënten hebben na een mislukte mediation nog altijd de mogelijkheid om in een juridische procedure het oordeel van de rechter te vragen. Zij moeten zich dan wel realiseren, dat in een juridische procedure de informatie die de cliënten in de mediation hebben uitgewisseld niet kan worden gebruikt. Dat komt door de vertrouwelijkheid die is opgenomen in de mediationovereenkomst.
Als door de cliënten tijdens de mediation geen oplossing wordt bereikt, gelden de tijdens de mediation al gemaakte afspraken niet meer. Ook daar kan dus in een juridische procedure geen beroep op worden gedaan.

Bel ons tussen 09.00 en 22.00 uur op 030 – 743 42 21, stuur ons een e-mail of vul ons contactformulier voor meer informatie. Wij reageren DIRECT.


Direct hulp nodig?

030 – 743 4221 Bereikbaar van
09.00 tot 22.00 uur.